Обърната химическа тоалетна, съборени саксии, обърнати кошчета за смет – това са видимите поражения от акцията на безименни вандали, вилняли през нощта в центъра на града.

И ако саксиите, кошчетата и тоалетната могат да бъдат вдигнати и подредени отново, това не може да се случи с горчилката, която остава у хората, които се грижат за благоустрояването, озеленяването и приветливия вид на Габрово.

Вандалските прояви от началото на годината бяха не една или две. И не веднъж се питахме

КАКЪВ Е СМИСЪЛЪТ

да се прави нещо, ако някой непрекъснато го руши и какъв е смисълът за този, който го прави. Не веднъж обърнати, разрушени и счупени неща заставаха на пътя на нашата воля и желание да направим нещо стойностно и красиво.

ПАРИТЕ НА ГАБРОВЦИ

Именно тях трошат вандалите. С тези пари се поддържат градинките, купуват се кошчета, табели и всякакви други неща. И с труда и усилията на всички онези специалисти, които се стараят да ги изразходват икономично и от „нищо да направят нещо”.

В ТАЗИ БИТКА НЕ МОЖЕ ДА ИМА ПОБЕДИТЕЛ

Докато гражданската ни съвест мълчи пред видяното, а ушите ни са глухи за чутото, вандалите ще крадат собствените ни пари под собствения ни нос.

ВРЕМЕ Е ДА ГИ ВИДИМ И ЧУЕМ,

за да изчезне и част от горчилката.

Седмица на „отворените врати” за първокурсниците от Технически университет – Габрово
5 октомври 2009
50 години Габровски духов оркестър
7 октомври 2009