Ръководителят на Общинския инспекторат при Община Габрово Климент Кунев изказва своята благодарност на двама млади мъже от града, пожелали да останат анонимни за широката общественост, които на 24 септември 2009 г. около 18 часа са сигнализирали за грубо нарушение на разпоредбите на Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Габрово.

Водач на товарен автомобил, собственост на известна габровска фирма, решил да спести от разходи за депониране на генерирани при ремонт в дома му строителни отпадъци, като след приключване на работния ден ги извози със служебния си автомобил на нерегламентирано сметище в близост до асфалтов път.

Двамата наши съграждани, подали сигнал в Инспектората, минали случайно край нарушителя с велосипедите си и не се поколебали да го фотографират с мобилните си телефони в момента на извършване на нарушението. Постарали се да запомнят и характерни отличитени белези на превозното средство. Благодарение на тяхната своевременна намеса и пълно съдействие, общинските инспектори открили нарушителя и го санкционирали. Възмутен от поведението на служителя си, управителят на фирмата, чиято собственост е товарният автомобил, предприел почистване на всички отпадъци на незаконното сметище, за което Община Габрово му благодари.

Случаите, в които гражданите съдействат на контролните органи и свидетелстват срещу нарушители, са все още малко на брой. Община Габрово призовава за пореден път хората, станали свидетели на противообществени прояви, да не се страхуват да помагат. Само така, макар и на цената на малко време и нерви, заедно бихме се преборили с нарушенията, от които са потърпевши всички жители на нашия град.

Ден на диалога в Габрово
26 Септември 2009
Конкурс за дизайн на лого на габровския зоопарк
2 октомври 2009