Община Габрово стартира кампания за набиране на желаещи за попълване състава на доброволното формирование „Янтра“ за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации, както и за отстраняване на последиците от тях.

Процедурата се провежда на основание Наредбата за реда за създаване и организиране на дейността на доброволните формирования.

Доброволец може да бъде всеки, навършил 18 години, който е клинично здрав, не страда от психично заболяване и не е е осъждан за умишлено престъпление от общ характер, освен ако е реабилитиран. Служители от Министерството на вътрешните работи и военнослужещи от Министерството на отбраната не могат да членуват в доброволните формирования.

Доброволците, включени в състава на общинското доброволно формирование, получават обучение; отпуск пред своя работодател за участие в обучение и за изпълнение на задачи по предотвратяване или овладяване на бедствия, който се признава за трудов или служебен стаж; застраховка, която се сключва след регистрацията на доброволеца; възнаграждение при участие в дейности по предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях; възнаграждение при участие в обучения и практически учения; екипировка.

Подборът на доброволци ще се проведе в два етапа – по документи и събеседване. Крайният срок за кандидатстване е 11 ноември 2024 г. Пълната информация по обявата е публикувана в интернет страницата на Община Габрово.

Отбелязваме духовния празник на Габрово - ето как
8 октомври 2024
Информационна среща за малкия и среден бизнес в Габрово
9 октомври 2024