Областен информационен център – Габрово представи предстоящите възможности за финансиране на бизнеса на специално организирано събитие, участие в което взеха представители на малки и средни предприятия от област Габрово.

В своята презентация управителят на Центъра Маринела Събева акцентира върху предстоящата за обявяване до края на 2024 г. процедура за въвеждане на технологии от областта на Индустрия 4.0, която ще се изпълнява в комбинация с дългови инструменти по програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“, както и на предвидените за 2025 г. процедури в проекта за индикативна годишна работна програма. Сред тях интересна за бизнеса е предстоящата през месец март 2025 г. „Зелени технологии от страна на МСП на територията на индустриални паркове“, както и първата по рода си процедура, насочена към подкрепата на конкретен регион, а именно Северния, за въвеждането на нови модели в производството от страна на МСП.

Присъстващите бяха запознати и с възможностите да се възползват от иновативни грантове за подкрепа за научно-интензивни услуги, които помагат на бизнеса да въведе нови продукти, процеси или услуги по Програма „Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“ 2021-2027 (ПНИИДИТ), които ще бъдат обявени до края на 2024 г.

Интерес предизвика и представения график за обявяване на множество процедури по Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони 2023-2027 г. , насочени към млади и нови земеделски стопани, инвестиции в дребна по мащаби инфраструктура, подпомагане на малки земеделски стопанства, подкрепа на организации на производители, инвестиции в неселскостопански дейности и инфраструктура за напояване. Приемите по всички тези мерки предстоят в месеците ноември и декември 2024 г.

Дейността на Областен информационен център – Габрово се финансира по Програма „Техническа помощ“ 2021-2027 г., проект № BG16RFTA001-1.006-0021 „Осигуряване функционирането на ОИЦ – Габрово през периода 2024 – 2029 г.“ ,

Набират се доброволци за предотвратяване и овладяване на бедствия
9 октомври 2024
Откриваме изложба "Каменното гнездо" на духовния празник на Габрово
9 октомври 2024