Учениците от 4.В клас на ОУ „Ран Босилек“ спечелиха първото място в онлайн фотоконкурса на Община Габрово „<–ПОГЛЕДНИ–>“. Инициативата беше посветена на Европейската седмица на мобилността, която се проведе от 16 до 22 септември 2024 г.

Със 186 гласа и оригинална идея четвъртокласниците получиха симпатиите на публиката. Тяхната снимка е направена на пешеходна пътека в близост до спортна зала „Орловец“. Заедно с ръководителите Силвия Василева и Петя Генчева малчуганите напомнят важността на опазването на живота и здравето на децата в пътното движение.

Участниците във фотонадпреварата трябваше да пресъздадат по интересен начин снимката от албума „Abbey Road“ („Аби Роуд“) на рок групата „Бийтълс“. Класирането беше определено чрез гласуване във фейсбук страницата на Община Габрово до 23:59 часа на 27 септември 2024 г.

Със 78 харесвания на второ място се нареди снимката на сборен екип от три малки госпожици. Четиригодишните Елеонора Гавазова и Велизара Ковачева заедно с третокласничката от СУ „Райчо Каролев“ Мартина Ковачева показват как трябва да преминават през пешеходна пътека водачите на велосипеди и тротинетки.

Трето място с 57 лайка зае снимката на първокласничката от ОУ „Неофит Рилски“ Даниела Дамянова. Тя демонстрира артистично присъствие на фона на изрисуваната за конкурса пешеходна пътека в парк „Градинката с мечето“.

Специална награда за най-малък участник получава четиригодишният Николай Маринов, който представя правилно пресичане на пешеходна пътека с колело.

Община Габрово честити на финалистите и поздравява всички участници за идеите и активността!

Неделния ден определихме за безопасността на движение по пътищата с Авто-мото-вело 2
29 Септември 2024
Пробегът на мира премина днес през Габрово
30 Септември 2024