Забавният и нестандартен формат „Мама е добър шофьор“ се завръща в своето шесто издание на 19 септември.  Както и до сега, в нетрадиционната надпревара могат да се впуснат майки с детски колички, а защо не и татковци, баби или дядовци, а както знаем от миналата година може и лели.

Приложното каране на бебешки и детски колички в градска среда се организира от Община Габрово и е част от инициативите за Европейската седмица на мобилността, която се провежда ежегодно в периода 16 – 22 септември по инициатива на Европейската комисия. Темата за 2024 г. е „Споделено пространство за всички“. Тя отразява усилията на хората от цяла Европа да създават места с повече социална справедливост, по-голяма пътна безопасност, по-малко шум и замърсяване на въздуха за по-добро качество на живот.

Мястото на провеждане на „Мама е добър шофьор“ е Градинката с мечето, а стартът ще бъде даден точно в 10:00 часа на 19 септември 2024г. Регистрацията започва в 09:30 часа.

Участниците ще трябва да преминат по предварително разчертано трасе, като демонстрират умения за скоростно придвижване с детска количка и чевръсто справяне с няколко препятствия – слалом между конуси, еко викторина, смяна на памперс и повиване на бебе … в парка.

За най-сръчните, бързи и съобразителни участници са подготвени атрактивни, а за публиката са гарантирани неочаквани изживявания и много емоции.

Очакваме Ви!

„Мама е добър шофьор“ се реализира с подкрепата на „Аванс“ ООД и козметична линия „Бебо“Драматичен театър „Рачо Стоянов“ – ГабровоДържавен куклен театър – Габрово.

„Мама е добър шофьор“ ще намерите и във фейсбук – https://www.facebook.com/events/1050864312980201

За всички инициативи в Седмицата на мобилността прочетете на https://gabrovo.bg/bg/news-article/12917 и във фейсбук страницата на Община Габрово.

„БожанкалииТе“ ще се играе на 21 и на 24 септември
14 Септември 2024