Кметът на Габрово Таня Христова се срещна с новите членове на Младежки парламент –Габрово. Тя поздрави парламентаристите за избора да се включат в тази „изключително важна организация“, която има за цел да провокира, да формира мнение, да насочва и влияе върху политиките за младите хора, да бъдат медиатор между институциите и младите хора на Габрово, така че да се реализират техните идеи по най-добрия начин. Това е начин, който дава възможност много по-категорично младите хора да заявят и да търсят своите права, да бъдат овластени, а местните и държавните институции да работят в тяхна подкрепа. „В ръцете си имате изключителна сила“ – подчерта още кметът на Габрово и увери младите хора, че имат пълната й подкрепа като ги насърчи да бъдат смели и поемат инициатива за участие в процесите, които ги касаят.  

С младежите Таня Христова обсъди визията им за нова структура, как си представят работата в местния парламент и какво биха заложили като приоритетите. Избраният за председател представи новото лого на организацията, а всеки един от участниците в срещата сподели кои са първите три неща, които са важни за него в бъдеще. В импровизираното проучване „семейството“ беше включено във всеки един от отговорите, а към него младежите добавиха – образование, здравеопазване, технологии, екология, комуникация, превенция от зависимости, дезинформацията, спорт, изкуство, общност, подкаст Банда, бизнеса.  Много теми, които тепърва ще подлежат на обсъждане в парламента и от които ще се формират целите на неговата работа.

По време на срещата основен акцент беше и подготовката за предстоящата Национална среща на младежките съвети и парламенти в България, която Младежкия център със съдействието на Община Габрово ще домакинства от 9 до 12 септември. Събитието е платформа за диалог, по време на което представителите на организациите - участници ще могат да популяризират своята дейност, да обменят добри практики и да установят контакт с организации и институции от цялата страна.

На 15 юли започва инициативата „Лято в Хумора“
8 юли 2024
Две зарядни станции за електрически превозни средства вече са на разположение за гражданите
9 юли 2024