Две зарядни станции в гр. Габрово за зареждане на електроавтомобили или хибридни превозни средства вече са достъпни за всички граждани и гости на града. Те са разположени в близост до Спортна зала „Орловец“ и в административната част на града - зад Съдебната палата, като остава изпълнението за третата станция, която ще е в района на спортен комплекс „Христо Ботев“. 

След монтажните дейности и присъединяването на съоръженията към електроразпределителната мрежа, от началото на месец юли 2024 г. те имат възможност да се ползват от заинтересованите лица.

Разплащането за зареждане на електрически превозни средства ще се осъществява чрез мобилно приложение и RFID карта. Всички зарядни колонки ще предоставят възможност за зареждане на електрически велосипеди безплатно.

Тяхната локация е част от картата на зарядните станции в цялата страна https://finescharging.com/location/LV-GABROVO-MUNIGABROVOTWHLL

Изпълнител е дружеството „ФИНЕС – 2“ ЕООД, с което Община Габрово през 2023 г. подписа договор за поставяне на 3 броя бързозарядни DC колонки на електрически превозни средства с включени по две паркоместа към всеки от обектите.

Кметът на Габрово се срещна с новите членове на Младежкия парламент
9 юли 2024
HARD ENDURO GABROVO 2024 тази събота на мотополигон Ябълка
9 юли 2024