На 15 юли 2024 г. в Музея „Дом на хумора и сатирата“ (МДХС) стартира целодневната детска образователна програма „Лято в Хумора“. Тя ще се проведе в две последователни седмици – от 15 до 20 и от 22 до 26 юли. Заниманията са предназначени за деца между 7 и 11 години и ще започват между 08:00 и 09:00 часа и завършват в 17:00 часа всеки ден. 

Организаторите са подготвили интересни преживявания, изпълнени с любопитни творчески ателиета и игри, които целят придобиването на нови умения и знания. Основен фокус на тазгодишната инициатива е образът на котката в изкуството. Символът на Габрово ще бъде изобразен в различни периоди – от каменната ера, през античността до наши дни.

Участниците ще имат възможността да тестват разнообразни техники и похвати под вещото ръководство на Боряна Дянкова, която ще води кратките лекции и практическите задачи по история на изкуството. Важни теми като екология, култура и изкуство ще бъдат представени под формата на игра, с чувство за хумор и на разбираем за децата език.

Цената за участие на дете е 120 лв. за пет дни или 24 лв. на ден. Второ дете в семейството ползва 20% отстъпка. Групата ще бъде от максимум 10 деца, а минималният брой за провеждане на програмата е 6 деца. Препоръчва се участието и в двете седмици на „Лято в Хумора“. За да се гарантира мястото, таксата за участие се заплаща до два дни след записването. На място ще бъдат осигурени вода и плодове, а родителите подготвят храна за своите деца.

Записването се осъществява по електронна поща events@humorhouse.bg или на телефон 0894 937 728.

За лектора: Боряна Дянкова е родена в Габрово. Учи дърворезба в Тревненска школа, след което завършва „Плакат и графичен дизайн“ във Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Над 15 години работи като графичен дизайнер. От три години преподава в Национално училище за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“ – Троян, където води часове по рекламна графика, компютърна графика и предпечатна подготовка. Този месец завършва специалност „Сравнително изкуствознание“ в Нов български университет.

*По информация на МДХС

Започна шестия куклен фестивал "Рачо и Дешка"
6 юли 2024
Кметът на Габрово се срещна с новите членове на Младежкия парламент
9 юли 2024