В Габрово вече функционира специализиран офис, в който гражданите ще получават информация и безплатни консултации за съществуващите социални услуги в общината.

Центърът се намира на партерния етаж в общинската администрация на пл. „Възраждане“ № 3 (вход до пощенския клон).

Екип от двама експерти ще улеснява и насочва хората, които се нуждаят от социални услуги. Служителите ще подпомагат гражданите при попълване и подаване на документи, ще правят предварителна оценка на потребностите от социални услуги, ще анализират и обобщават информацията. Те също ще бъдат връзка между ползвателя, избрания асистент и доставчика на лична помощ.

Разкриването на фронт офиса е част от дейностите по проект „Укрепване капацитета на Община Габрово в социалната сфера“, финансиран по програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021 – 2027 г. Целта е да се обезпечат правомощията на местно ниво за прилагане на Закона за социалните услуги, Закона за хората с увреждания и Закона за личната помощ.

За удобство на гражданите офисът ще работи всеки делничен ден без прекъсване от 08:30 до 17:15 часа. За контакти: електронен адрес kapacitet@gabrovo.bg.

Фестивал Leap Off Page стартира в Габрово
3 октомври 2023
Гостуване на писателката Ивелина Радионова
3 октомври 2023