Международният фестивал за литература и съвременен танц Leap Off Pageще стартира в Габрово на 2 октомври и ще продължи до 6 октомври.

Тази година програмата на фестивала е посветена на архитектурното наследство и климатичните промени и включва творческа мини-резиденция за участниците, работилници по творческо писане и съвременен танц, дискусия за облика на града с местната общност и закриващ спектакъл.

Участници в тазгодишното издание са писателите и поетите Джулиана Кирш (Аржентина/Германия)Ейдриен Мърфи (Ирландия)Сергей Харламов (Словения)Стела Воскариду (Кипър) и Стефан Икога (България). Те ще работят в творчески двойки с танцьорите Александар Георгиев-Аце (Северна Македония/България)Дарио Барето Дамас (Испания/България)Жана Пенчева (България)Коста Каракашян (България) и Стефания Георгиева (България)

В рамките на мини-резиденцията участниците имат за задача да изследват град Габрово и да създадат хибридни творби – литературни текстове и танцови импресии, вдъхновени от специфични обекти от градската среда. Съвместните произведения на творческите двойки ще бъдат представени на 6 октомври, от 18:30 ч. на финално събитие в Габрово на тайна локация, която ще бъде обявена 48 часа преди събитието на електронната поща на всеки един регистрирал се тук https://fb.me/e/2PTiA9kRc

Днес, 3 октомври, от 18:30 в Музей на хумора и сатирата, ще се проведе курс по творческо писане със Стефан Икога (с предварително записване - https://fb.me/e/HtepKiKz ), а на 4 октомври от 18:30 в Музей на хумора и сатирата жителите и гостите на Габрово могат да се включат в работилница по съвременен танц на Стефания Георгиева (с предварително записване - https://fb.me/e/1gZkkTAnx). На 5 октомври, от 17:00 отново в Музей на хумора и сатирата ще се проведе публична дискусия, посветена на архитектурното наследство на града и взаимовръзката му с климатичните промени, фасилитирана от арх. Слава Славова., с регистрация на следния линк: https://fb.me/e/3a1vVWqNH 

Вижте всички участници  тук: https://ekf.bg/news/article/310

Международният интердисциплинарен фестивал Leap Off Page се организира от фондация “Елизабет Костова” с финансовата подкрепа на Министерството на културата на Република България и Програма Култура 2023 на Община Габрово.

 

Технически проблеми по захранването на уличното осветелние на улици "Коста Евтимов", "Жълтешка" и "Лазурна"
2 октомври 2023
В Габрово заработи общински фронт офис за социални услуги
3 октомври 2023