На 10 октомври 2023 г. в читалня „Д-р Петър Цончев” на РБ „Априлов – Палаузов” ще гостува писателката Ивелина Радионова. Родена през 1977 година в Провадия Ивелина Радионова завършва висшето си образование в Икономически университет - Варна. В момента работи като гл. счетоводител в частна фирма.

Автор е на стихосбирките „България в сърцето ми”, „Златни нишки”, „Копнеж по слънце”, „В тебе аз ще остана”, „Все ти пиша, Любов”, „Вълшебство за Коледа“, „България навеки“, „Цвете за теб“, на повестите „Обич“ и „Алтъна”, на сборниците с разкази  „Йова разказва“, „Писано с огън“ и „До Боянския майстор“.

Нейни стихове са публикувани в поетични сборници, във вестници и списания. Носител е на първа награда в национален конкурс „ Горчиво вино“ в гр. Петрич, първа награда в международен конкурс „ Лирични гласове“ в гр. София, първа награда в конкурс, посветен на Освободителната война, първа награда в конкурс „Свищовски лозници”,  първа и втора награда в конкурс, посветен на Вапцаров, в  Благоевград, втора награда в конкурс за книга в гр. Шипка, втора награда в литературния конкурс „Рада Казалийска” в гр. София, трета и специална награда в конкурс под надслов „Мила Родино”, първа награда в литературен конкурс в гр. Дряново, трета награда в литературен конкурс в гр. Генерал Тошево, трета награда в конкурса „Жени и вино, вино и жени”, втора награда в литературен конкурс, посветен на Йордан Йовков, втора награда в литературен конкурс в гр. Сопот, трета награда в конкурс, посветен на Н. Вапцаров, първа награда на вестник „Уикенд”, втора награда за разказ в конкурса „Дървото на живота“, специални награди в конкурса „Добромир Тонев” в Пловдив и „Диря в морето” във Варна, и награда за цялостно творчество, посветено на България.

Няколко нейни стихотворения са превърнати в песни.

 

В Габрово заработи общински фронт офис за социални услуги
3 октомври 2023
На 8 октомври се открива изложба, посветена на 150 години от рождението на Пенчо Семов
3 октомври 2023