Международна конференция „Преустройте своя град – ангажиране на творчески потенциал за иновации“ ще се проведе във виртуален формат на 23 ноември, сряда, от 11:00 до 14:00 часа.

Събитието е заключителен етап в проекта „Креативни индустрии за нови градски икономики в Дунавския регион“ (СИНЕМА).

Как градовете могат да се справят с настоящите предизвикателства и да направят местната икономика по-силна, а животът на гражданите по-приятен, възползвайки се от потенциала на творческите индустрии? Това бе основният въпрос, върху който работиха през последните две години представители на 22 регионални и общински институции от 8 европейски държави.

Община Габрово участва със старинния квартал „Шести участък“, който е сред пилотните локации в проекта.

Основната цел е да се създаде благоприятна среда за развитие на търговията на дребно с помощта на творческия сектор. След обявена покана за публично-частно партньорство в квартала вече заработиха три нови бизнеса. През лятото беше изпълнена богата 10-дневна културна програма, проведе се и работилница, която събра интересни предложения за развитието на района.

В предстоящата среща ще се включат чуждестранни експерти в областта на градските политики и урбанизма, представители на НПО и бизнес средите, творчески обединения и общински организации.

Конференцията е отворена за участие на всеки с интерес по темата. Изисква се предварителна регистрация на следния линк в срок до 18 ноември 2022 г. Работният език е английски.

Младежки център Габрово обявява кастинг за водещ на подкаст
14 ноември 2022
СРЕЩА ЗА ПРИЛАГАНЕТО НА ВОДОРОДНИ РЕШЕНИЯ В РАЗЛИЧНИ СФЕРИ - ДНЕС ОТ 17 :00 Ч
15 ноември 2022