Информационно събитие за представяне на инструментите в подкрепа за съществуващия бизнес и привличане на нов посредством креативните индустрии в най-стария квартал „Шести участък“ организира Община Габрово.

Срещата е в рамките на проект „Креативни индустрии за нови градски икономики в Дунавския регион“ с акроним CINEMA. Тя ще се проведе онлайн в платформата Zoom на 13 април 2022 г., сряда, от 11:00 часа чрез линк за достъп: https://bit.ly/3JnaJya.

По време на събитието ще бъдат анонсирани инициативите от 10-дневната културна програма, планирана през месец юни. Партньори от творческите квартали на Варна и Велико Търново, както и местни общественици ще споделят своята гледна точка относно възможностите за развитие на габровския район.

Повече от година и половина Община Габрово работи по тематичното направление „Съживяване на търговията на дребно и малкия бизнес в градските центрове“, а квартал „Шести участък“ е пилотна локация. Търси се помощта на креативните индустрии, за да се разработи и обогати мястото с нови търговски дейности и творчески инициативи, както и да се превърне в притегателен център за жителите и посетителите на града.

Събитието е отворено за медии, граждани и всички заинтересовани страни. Въпроси могат да бъдат задавани предварително по електронна поща – projects@gabrovo.bg.

Нова книга за Емилиян Станев ще бъде представена в Габровската регионална библиотека
12 април 2022
Дни на кариерата в ТУ - Габрово
12 април 2022