Габрово за втори път стана победител, сред големите общини, в екологичната категория на конкурса "Кмет на Годината". Тази година като „Зелена община“ бяха отличени Габрово, Троян и Долна Баня. Наградата на Габрово получи кметът на града Таня Христова.

“Общините сме ключови играчи, тук се случват качествените промени. Оценката от хората е в синхрон с визията ни – да сме зелени, интелигенти, устойчиви. Тя е признание за нашите усилия и действия, да работим заедно и да преминаваме през зелената и цифрова трансформация. С малки стъпки вървим в тази посока. Важно е да дадем изява на хората, да предлагат решения и да променят нашия живот. “Кмет на годината” позволява добрите примери да са видими и да вдъхновяват”, заяви по повод отличието кметът на Габрово.

През 2016 г., в четвъртото издание на надпреварата за най-успешните кметове в България, Таня Христова беше отличена в категорията „Природа за бъдещите поколения“.

В конкурса “Кмет на годината” хиляди жители на страната определят кои да бъдат победителите чрез онлайн гласуване. Тази година своя вот дадоха 113 416 граждани.

Конкурсът се организира за девета поредна година от Kmeta.bg , като състезава всичките 265 общини в България. Стотици хиляди граждани дават оценка за работата на кметовете си, като така насърчават местните администрации да разработват повече проекти, инициативи и добри практики, и така да превръщат населените места в по-уютни, по-практични и по-привлекателни за живеене.

 

Приемане на предложения по Плана за развитие на социалните услуги на Община Габрово за 2022 г.
18 октомври 2021
Есенна ЕКО кампания с три инициативи
18 октомври 2021