Домакинско кошче за предалите биоразградими отпадъци, коркови табла за жилищните блокове и еко игра с награди за децата.

Есенна ЕКО кампания, организирана от екип на Община Габрово, ще обедини три инициативи, посветени на разумното разделно събиране на отпадъци.

На 21 октомври 2021г. пред спортна зала „Орловец“ от 11:00 до 17:30 часа ще бъде разположена информационна шатра, в която ще се проведат различни еко инициативи.

Първата от тях, познатата на габровци кампания „БИО отпадък за компост“, този път ще се реализира във формат, в който срещу предадени биоразградими отпадъци участниците ще получат домакинско кошче. Изискването е да бъдат донесени минимум 1 кг био отпадъци (обелки от плодове и зеленчуци, листа, черупки, костилки и др.), а в замяна габровци ще получат компактно кошче, което да използват за разделно събиране на биоразградими материали.

Специално за домоуправители или техни представители е втората част от кампанията, която предвижда раздаване на коркови информационни табла, които да се използват в общите помещения на жилищните блокове. Достатъчно е представителите на етажните собствености да се явят на място в информационната шатра, за да получат от еко таблата, върху които освен място за поставяне на съобщения има и информация за разделното събиране на отпадъци. Броят на таблата е ограничен.

Специален акцент в еко събитието ще бъде и играта за деца. Показвайки знания чрез отговори на въпросите в „зелена“ викторина, най-малките габровци ще могат да спечелят термо чаша или тематичната игра „Отпадък с късмет“.

По време на ЕКО събитието може да предадете в специализиран пункт и опасни отпадъци от домакинствата. Повече за събирането на опасни отпадъци може да прочетете тук.

Таня Христова с отличие „Зелена община“ в конкурса „Кмет на Годината“
18 октомври 2021
Концерт на Габровски камерен оркестър с участието на Йордан Камджалов и Зорница Иларионова
19 октомври 2021