Таня Христова беше отличена в конкурса „Кмет на годината 2016“ в категория „Природа за бъдещите поколения“. Габровският кмет получи наградата в четвъртото издание на надпреварата за най-успешните кметове в България.

Победителите в това издание на конкурса, организиран от портала на българските общини Kmeta.bg, бяха отличени на официална церемония в София.

В платформата kmetnagodinata.bg своя вот за най-достойните градоначалници дадоха 623 278 души. Наградени бяха и победителите в категории: „Инвестиции в здраве“, „Паркове и градска среда“, „Туризъм, култура, фестивали и традиции“, „Ефективно управление на проекти“, „Спорт и младежки политики“, „Иновации, наука и образование“ и „Градска инфраструктура“, както и градоначалникът , отличен като Кмет на гражданите за 2016 г.

По традиция кметските Оскари събират елита на държавата, за да бъдат аплодирани най-достойните градоначалници. Сред гостите на церемонията са представители на Европейската комисия, Европейския парламент, бизнеса и неправителствения сектор.

Снимка: Кмета БГ

„За  четири години конкурсът „Кмет на годината“ се превърна във важен мост между местната власт, институциите в страната и гражданите. И нещо по-важно - стана платформа не само за състезание между самите кметове. Превърна се в средище на идеи за промяна на жизнената среда на всеки един български гражданин. Конкурсът вече е една неформална мрежа от местни институции и власти, която позволява на градовете да обменят добри практики, да показват това, което са направили и да разказват за своите предимства и постижения.“, отбелязват по повод финала на конкурса организаторите.

Таня Христова с награда „Зелена община“ в конкурса „Кмет на годината“ за мандат 2019-2023 г. Проектът „Частици от миналото“ на Община Габрово спечели награда по програма „Еразъм+“