Кметът на Габрово Таня Христова получи наградата „Екообщина 2016“ в конкурса, организиран от Френското посолство и Френския институт в България съвместно с Министерството на околната среда и водите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Отличието бе присъдено в категория „Устойчиво управление на водите“ за ангажираността и добрите практики на Община Габрово в тази сфера. Габрово е победител при общините с население над 10 000 жители.

Наградата бе връчена от министъра на околната среда и водите Ивелина Василева на официалната церемония по закриване на конкурса в курортен комплекс Албена в рамките на 11-ата годишна среща на местните власти /6-8 октомври 2016 г./, организирана от Националното сдружение на общините в Република България.

снимка: Министерство на околната среда и водите

Събитието постави кулминацията на конкурса ЕКООБЩИНА, стартирал през месец март тази година. След почти шестмесечно съревнование и четири международни семинара, членовете на журито подбраха сред близо 50-те подадени кандидатури осем малки и големи градове - лауреати /с население - с повече или по-малко от 10 000 жители/.

Таня Христова с награда „Зелена община“ в конкурса „Кмет на годината“ за мандат 2019-2023 г. Таня Христова с отличие от „Кмет на годината“ 2016 в категория „Природа за бъдещите поколения“