Интегриран проект за водния цикъл на град Габрово бе отличен като победител в категория Екологична водна инфраструктура в конкурса за принос в развитието на инфраструктурата в България за 2016 г., организиран от „Градът Медия Груп“.

Наградите за принос в изграждането на инфраструктурата на България – INFRASTRUCTURE BULGARIA AWARDS 2016са учредени от „Градът Медиа Груп“по повод десетото издание на годишната конференция „Стратегическа инфраструктура България“.

Инициативата е под егидата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на околната среда и водите със съдействието на браншовите, академичните и професионалните организации в сектора.

Първото издание на конкурса прави преглед на най-добрите успешно завършени и въведени в експлоатация проекти в периода 2013 – 2015 г., в основни направления на инфраструктурата, имащи най-голямо значение за развитието и конкурентноспособността на българската икономика и общество, а именно: транспортна пътна инфраструктура, транспортна железопътна инфраструктура; транспортна пристанищна инфраструктура; метрополитен транспортна инфраструктура; ИТС - интелигентни транспортни системи; ГИС - географски информационни системи в инфраструктурата; екологична водна инфраструктура; екологична инфраструктура - депа и отпадъци; екологична индустриална инфраструктура; градска среда.

Проектите - участници са оценявани по критерии: Значимост за подобряване на социалното, екологичното и икономическо развитие на населението; Сложност на проекта; Качество на изпълнение; Устойчивост; Свързаност; Иновативни технологични решения; Възможности за надграждане.

Община Габрово ще получи първата награда на официална церемония в столицата на 23 февруари 2016 г., която ще бъде излъчена по Българска национална телевизия на 28 февруари 2016 г.

Таня Христова с награда „Зелена община“ в конкурса „Кмет на годината“ за мандат 2019-2023 г. Габрово е победител в конкурса „Екообщина“ в категория „Устойчиво управление на водите“