Сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово спечели и изпълни проект на стойност 10 910 лева по Программа култура на Община Габрово

Включените участници в проекта се изправиха пред предизвикателството за първи път да превърнат емблематични за Габрово места, събития и факти в анимация на интерактивен принцип. Създаването на компютърна игра беше творчески авторски процес, съчетаващ история, култура, съвременни изкуства и дигитални технологии.

Gabroville е първата компютърна игра за Габрово, но и първата по рода си градска историческа компютърна игра в България. Представяйки в анимация добре познати за габровци места като Дома на хумора и сатирата, АЕК „Етър“, обекти като Театрално-библиотечната читалищна сграда, Дома на културата и др., събития като Габровския Карнавал, беше създаден нов, различен и по-артистичен образ на Габрово.

При изпълнението на проекта беше създадена 1 компютърна игра Gabroville в българска и английска версия за разпространение онлайн и на персонални компютри и 1 уебсайт за играта на адрес www.gabroville.com.Компютърната игра използва добре познатия модел от други компютърни игри на основен герой, който трябва да преодолее различни препятствия, получава награди, преминава различни игрови нива и в същото време научава интересни факти за Габрово. Потребителят на играта активно участва в избора на решения за успешно преминаване на различните игрови нива. Уебсайтът съдържа вградената компютърна игра, информация за проекта, любопитни факти за Габрово, информация за  финансирането на проекта по програма „Култура“ на Община Габрово и за партньорите по проекта, информация за други проекти на Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово по програмите „Култура“ и „Младежки дейности“ на Община Габрово.

Приет е отчета по проект ART TIDE МЕЖДУНАРОДНА КУЛТУРНА БОРСА Приключи изпълнението на проекта “Памет – минало, памет – настояще, памет – бъдеще” на НЧ “Христо Смирненски 1949” кв. Русевци