На 16.05.2015 г., от 10.00 до 12.00 часа, ще бъде спряно движението на МПС по ул. „Д-р Н. Василиади“, в частта й от ул. „Брянска“ до ул. „Орловска“, и ул. „Аврам Гачев“ /изхода й към ДХС/, където ще протече „Весела суматоха” от програмата на Карнавала.

От 13.30 до 14.30 часа, когато ще се осъществи организираното транспортиране на макетите, участващи в карнавала, до началната точка на шествието, е възможно известно затруднение в движението по направлението Дом на хумора и сатирата - ул. Брянска – пл. Игото. Бул. „Априлов“ /от Централна поща до пресечката с ул. „Р. Каролев“/, пл. „Възраждане“ и ул. „Скобелевска“ ще бъдат затворени за движение от 12.00 часа до приключване на карнавалното шествие. Таксиметровата пиаца пред ДТ „Рачо Стоянов” ще работи до 17.00 часа. Пл. „Възраждане“ /между пресечката с ул. „Възраждане“ и ул. „Л. Донков“/ ще остане затворен за движение до около 02.00 ч. на 17.05.2015 г.

Забранява се паркирането на автомобили по ул. „Скобелевска“ и по бул. „Априлов“.  След 14.30 часа, по бул. „Априлов“ /в отсечката от входа на спортната зала южно от НАГ до Централна поща/ в две колони ще бъдат разположени макети. Отворени за движение остават ул. „Райчо Каролев“ и ул. „Успех“.

Между 12.00 и 17.00 часа автобусите на обществения транспорт в централната градска част ще преминават по ул. „Ю. Венелин“. От 17.00 до 20.00 часа автобусите ще се движат в направлението юг-север до Централна поща и в посока север-юг до Автогара Габрово, като след 20.00 часа отново ще преминават само по ул. „Ю. Венелин“.

След 17.00 часа движението на останалите МПС, от южната към северната част на Габрово, ще се осъществява по ул. „Николаевска“, ул. „Цанко Дюстабанов“, пл. „Първи май 1876“, ул. „Шипка“ и ул. „Орловска“, а от северната към южната – по бул. „Ст. Караджа“, ул. „Ем. Манолов“, ул. „Македония“ /зад Централна поща/ и бул. „Априлов“.

В 17.00 часа се затваря за движение ул. „Н. Василиади“ /от автогарата до блок „Дунав“/. На ул. „Христо Ботев“, в района на кръстовището с ул. „Осми март“ и ул. „Орловска“, полицейски служители ще регулират трафика, като ще насочват автомобилите, пътуващи в посока кв. Трендафил и Русевци по ул. „Ивайло“ и „Брянска“ за Търговска база, а тези – с посока на движение към Шиваров мост – по ул. „Орловска“, „Ц. Дюстабанов“, „Априловска“ и „Ю. Венелин“.

От 08.00 часа на 16.05.2015 г. до приключване на празника, ще бъдат затворени паркингите зад Община Габрово и до Съдебната палата.

На 17 май 2015 г. в централната част на Габрово ще се проведат две спортни инициативи – екстремно колоездачно състезание и колоездачно състезание за купата „Руси Михайлов, Кольо Михайлов и Димитър Пенчев“, във връзка с които се въвеждат следните ограничения:

От 08.00 до 10.00 часа автомобилите, движещи се по ул. „Н. Войновски“ в посока центъра на града, ще бъдат пренасочвани по ул. „Македония“. В 10.00 часа ул. „Македония“ ще бъде затворена, като движението ще бъде насочено от ул. „Н. Войновски“ отново по ул. „Чардафон“. От 10.00 до 15.00 часа ще бъде забранено движението на МПС по ул. „Скобелевска“, пл. „Възраждане“ и бул. „Априлов“ /до Централна поща/. Градският транспорт ще се движи по ул. „Ю. Венелин“. За същия период от време ще бъде забранено преминаването по ул. „Ем. Манолов“, в участъка от пресечката с ул. „Д-р Петър Цончев“ до пресечката с ул. „Чардафон“. След 15.00 часа преминаването по ул. „Ем. Манолов“ и „Чардафон“ ще бъде възстановено еднопосочно, като до 18.00 часа движещите се МПС по ул. „Н. Войновски“ в посока центъра на града ще бъдат отклонявани по ул. „Македония“.

Ограниченията не важат за автобусите, осъществяващ обществен превоз към и от кв. Гачевци.

На 16 и 17 май 2015 г. е възможно да бъдат въвеждани и други частични ограничения в движението на МПС, в зависимост от провеждането на обществени прояви.

С цел недопускане на инциденти, полицията призовава участниците в движението да спазват стриктно въведените ограничения и да изпълняват указанията на полицейските служители.