Кръг от международното първенство twall® Challenge ще се проведе тази неделя, 17 май, 11.00 до 16.00 часа в спортна зала „Орловец“.

Всички навършили 16 години имат право да се включат в състезанието, необходим е документ за самоличност, a участието е безплатно. Възможно е записване и по време на самото състезание (до 16 часа), но регистриралите се онлайн ще играят с предимство.

В състезанието по twall® се подлагат на изпитание реакциите и бързината на играчите. Една игра продължава 45 секунди, в които състезателят трябва да изгаси възможно най-много светлинни полета на интерактивната светлинна стена. При възможност ще може да се играе повече от един път. Не се изискват никакви специални умения или участникът да е играл преди това.

Международното първенство twall® Challenge`2015 се провежда от средата на април до края на декември. След всеки кръг резултатите се качват в интернет на адрес standings.twall-challenge.com, където може да се види временното класиране. В края на годината се обявяват и награждават победителите - тримата постигнали най-добър резултат в категориите „мъже“ и „жени“.

Първенството в Габрово ще се проведе от настоящия световен шампион по twall® Ивайло Белев, който пристига за тази цел от Германия. Състезанието ще носи точки и за световната ранглиста: worldrankinglist.twall-challenge.com.