Симпатична метална котка е най-новият член на екипа на Общински пътнически транспорт, която ще отговаря за повишаване настроението на посетителите на автогара Габрово. В тази нелека задача й помагат две влюбени цветни двойки, които посрещат и изпращат пътниците. Допълнително усещане за уют и подреденост създават новите кошчета за боклук, както и красиво оформената градинка пред входа на транспортната фирма.

Целта на последните придобивки на автогара – Габрово е тя да бъде по-приветлива за посетителите си. Всичко е направено със собствени средства и усилия, закупена е само боята. Инициатор на визията на котката и художник е шофьорът Марияна Мичева. Пластиката е изработена от части на счупени автобуси от служителите в сервиза на транспортното депо. За кошчета са използвани стари варели от масла. Оформлението и поддръжката на градинката се дължи на труда на друг служител на фирмата - Соня Величкова, а цветята са дарение от Пламена Каръкова.

 „Липсват ни ни достатъчно средства, но имаме идеи и намираме начин да ги осъществим“, каза управителят на ОПТ Екатерина Караколева. Тя обеща, че това не е последната приятна изненада, която ще бъде поднесена на посетителите на автогарата. Вече се работи по нови идеи за подобряване на естетическия й вид, на които габровци и гости на града ще могат да се радват през есента.

Габровският клуб „Underground Riders“ с най-много победители в Gabrovo Challenge 2014 13-ти национален карнавал на живи котки в Габрово