Четиридесет и шест тона отпадък и осемдесет килограма батерии бяха събрани по време на общоградското пролетно почистване, което тази година се проведе под мотото „Да почистим разделно“.

Въпреки лошото време в кампанията се включиха над 2 100 души, които през седмицата почистваха организирано избрани от тях самите локации. В събота, на 26 април, когато Габрово се включи в „Да почистим България за един ден“, доброволци почистиха четири конкретни точки, предварително отбелязани като замърсени зони.

През целия период на кампанията „Да почистим разделно“ чували и ръкавици за гражданите бяха осигурени от „Екобулпак“ АД.

За извозването на отпадъците се погрижиха „Водоснабдяване и канализация“ ООД, „Лимк“ ООД, „Пътстрой – Габрово“ АД, „Пътни Строежи“ ЕООД, „Гартланд“ ЕООД и общинско предприятие „Благоустрояване“.

Община Габрово благодари на фирмите и доброволците, които осигуриха материали за почистване, извозиха събраните отпадъците или се включиха в почистването на замърсените терени.

Общоградското пролетно почистване тази година приключи, но не и необходимостта от разумното изхвърляне на отпадъците. Не е изтекъл и крайният срок за участие в двата конкурса, които Община Габрово обяви по повод пролетното почистване - за колаж на тема „Аз чистя разделно“ и за най-красива междублокова градинка. До 30 април остават 2 дни.  Включете се, наградите си заслужават!