Двойници на популярни личности от киното, литературата, музиката и обществения живот ще се разходят по улиците на Габрово по време на традиционния карнавал в третата събота на месец май. Заедно с макетите-двойници на актуални персонажи в карнавалния парад на 18-ти май ще се включат и копия на познати герои от плът и кръв.

Най-малките ще могат да попитат Спайдърмен как пуска паяжини и преодолява гравитацията, ходейки надолу-нагоре по фасадите на сградите. Ще могат да се повозят на Батмобила с Батман или да полетят със Супермен, ако не е загубил силите си под влияние на камъка криптонит.

Дефиле от двойнички на Мерлин Монро ще радват окото на ценителите на женската красотата. Дамите ще могат случайно да паднат в обятията на Зоро и с майсторът на сабята, който е и майстор на салсата, да изтанцуват един страстен танц.

Вярващите в съществуването на извънземен живот най-после ще могат да документират съществуването му. Посред бял ден, с невъоръжено око ще можете да видите кораб на извънземни същества. Часът и денят на пристигането му са потвърдени - 18.00 часа на 18-ти май (събота). Мястото също е сигурно - МОЛ Габрово. Не е ясно само кой ще пилотира свръхтехнологичното летящо средство. Дали това ще е Алф или някой от синекожите представители от расата На‘ви, а може би и самият Пришълец. Понеже това е въпрос от компетенцията на извънземен разум, организаторите не настояват да им бъде съобщено името на пилота, само се надяват кацането да е безаварийно.

„Двойници“ е темата на Габровския карнавал тази година, но всъщност тя не е преставала да бъде част от карнавалното дефиле от неговата зора. До този момент обаче максимална прилика с първообраза е търсена основно за макетите, изобразяващи личности, свързани с актуални теми от ежедневието на българина. Новото предизвикателство е приликата да бъде моделирана върху живи хора.

Карнавалът свърши! Да живее Карнавалът! Остава точно една седмица до началото на концертите на открито!