Какво е карнавал без музика, танци и веселие? Невъзможен! И защото „Шоуто трябва да продължи“ независимо от всичко, започват концертите на откритата сцена на площад „Възраждане“ от 14 до 18 май 2013г.

На 14 май, от 18.00 часа е концертът на НЧ „Габрово-2002“, а веднага след тях в 20.30 часа на сцената ще излязат музикантите на оркестър „Габрово“.

За 15 май от 18.00 часа сме ви подготвили фолклорни изненади от познатия на всички габровци, Детски фолклорен ансамбъл „Габровче“. И ако те не са ви раздвижили достатъчно, изчакайте до 20.00 часа когато рок бандата „Perfect Strangers“ ще ви разбие като „втвърди“ звука с популярни рок парчета.

На следващия ден, 16 май, програмата ще продължи с изпълнението на НЧ „Априлов-Палаузов 1861“ от 18.00 часа, а в 20.30 ще се разнесат етно-рок звуците на Влатко Стефановски трио.

17 май ще премине изцяло в латино ритми – в 18.00 часа започва фиестата с Памбос, а в 20.30 часа е концертът на Нина Николина, Калин Вельов и Тумбаито.

В деня на Карнавала – 18 май, веднага след шествието, от 20.00 часа „забива“ новата супергрупа "Фондацията" – Иван Лечев (ФСБ), Кирил Маричков (Щурците), Славчо Николов (БТР), Венко Поромански (група ТЕ) и Дони, които нямат нужда от представяне! Както често се случва в историята на рок музиката, известни музиканти от различни рок банди сформират сборна група, обединени около нов проект. В случая новата формация ще изпълнява кавъри на хитове на любимите групи „Щурците“, „ФСБ“, „Атлас“, „ТЕ“, на Дони и Момчил, на Георги Минчев.

А след тях, от 22.00 часа ще диджействат Djane Koki, която ще подготви едночасов сет от хаус и денс музика. Следва холандката DJ Annemiek, дошла специално от остров Ибиса, която ще излезе заедно с уникалния вокалист Peyton - представител на лейбъла за хаус музика Hedkandi. DJ Rae от Великобритания ще излезе на сцената заедно с Lovely Laura, която е познат изпълнител на саксофон от дискотеките в Ибиса. Великолепният тромпетист от Мадрид - El Trompetero, ще ви завладее с джаз и фламенко ритми. На перкусиите отново ще видим Калин Вельов, а изпълнителите от Sugar Wings Dance Group ще събудят сетивата ви и ще ви накарат да се включите в танца им, дори и да не сте професионални танцьори.

Концертите са свободни за посещение от всички габровци и гости на града. Заповядайте – има какво да чуете и видите!

Карнавалът свърши! Да живее Карнавалът! Карнавална програма