Румяна Стоянова

Журналист, PR

Румяна Стоянова се реализира в сферата на журналистиката и връзките с обществеността. От 2011 г. работи в Пресцентъра на ПП ГЕРБ-Габрово, първоначално като експерт, а от 2014 г. като ръководител „Пресцентър”.

В продължение на 7 години, от 2003 г. до 2010 г.,  е журналист - водещ на „Новини и актуални предавания” и репортер в местната кабелна телевизия „Габрово Кабел”. Има множеството излъчени репортажи в национален ефир, в информационния блок на НОВА телевизия. Носител е на награда и отличие от Синдиката на българските учители за отразяване на проблемите в образованието. Автор е на няколко документални филма, сред които филм за съдебната система, за живота и творчеството на известния габровски художник Иван Донков, син на създателя на Етнографския музей на открито „Етър” Лазар Донков, както и за живота, трудностите и надеждите на хората с психични заболявания в специализираните домове и защитени жилища.

В продължение на 9 години е сътрудник на член на Европейския парламент, първоначално на Томислав Дончев, впоследствие на Андрей Новаков. Има опит и в провеждането на социологически проучвания.

Завършва висше образование в СУ „Св. Климент Охридски” – София, специалност „Социални дейности”. Възпитаник е на Национална Априловска гимназия, специалност „Български език, литература, риторика, журналистика”.

Има един син.

 

Николай Сираков Сашко Станчев