Община Габрово е отличена като победител в категория „Активна общинска политика по безопасност на движението“. Това се случи на първите годишни награди за пътна безопасност на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Наградата прие заместник-кметът инж. Деян Дончев.

Заедно с Община Габрово е отличена и Община Роман. Според организаторите и двете общини активно работят за подобряване на пътната безопасност в своите населени места, като провеждат и редица информационни и публични инициативи. Акцент в дейностите на Община Габрово е участието в международния проект „Обществените поръчки като възможност за въвеждане и насърчаване на иновациите“ за изграждане на капацитет в областта на екологичната мобилност.

В категория „Единна спасителна система“ победител е Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово. През 2022 г. огнеборците и спасителите проведоха учение „Тунел Габрово 2022", в което беше направена симулация на произшествие с пострадали в пътен тунел и реакцията на единната спасителна система при такъв инцидент. Наградата получи директорът на РД ПБЗН комисар Георги Русинов.

На официалната церемония в Националния ден на безопасността на движението по пътищата – 29 юни, за първа година бяха отличени най-активните институции, които са положили системни усилия за повишаване нивото на безопасността на движението по пътищата на регионално и местно ниво. 

Таня Христова с награда „Зелена община“ в конкурса „Кмет на годината“ за мандат 2019-2023 г. Община Габрово с награда за принос в опазване на културно-историческото наследство