Кметът на община Габрово Таня Христова получи „Зелен сертификат“ от българската компания „Атлас агро сайънс“ за прилагането на иновативен биостимулант в грижата за зелената система на града. Отличието, връчено от изпълнителния директор Александра Велкова, е поредно признание за усилията и въведените добри практики на Община Габрово.

„Визията за развитието на нашата община е да бъдем иновативни и устойчиви. Партньорството с екипа на фирмата подкрепя зелените идеи и е стъпка към постигането на климатична неутралност – цел, към която Габрово има ангажимент да бъде постигната до 2030 г.“, каза кметът Таня Христова.

„С връчването на сертификата на водещите български общини показваме, че фирмата ни се ангажира с опазването на околната среда. Нашата компания превръща утайките от пречиствателните станции за вода в 100% екологичен течен биостимулант за растения. Патентованият мултикомпонентен продукт се прилага във всички подсфери на земеделието и озеленяването. Община Габрово е наш активен и важен партньор в мисията да участваме в зелената трансформация на градовете.“, отбеляза при награждаването изпълнителният директор на „Атлас агро сайънс“ Александра Велкова.

Таня Христова с награда „Зелена община“ в конкурса „Кмет на годината“ за мандат 2019-2023 г. Община Габрово отличeна за активна политика по безопасност на движението