Габрово за втори път стана победител в екологичната категория на конкурса „Кмет на годината“. Наградата „Зелена община“ сред големите общини получи кметът на Габрово Таня Христова. Призът за средна община взе управникът на Троян Донка Михайлова, а за малка община – градоначалникът на Долна Баня Владимир Джамбазов.

„Общините сме ключови играчи, тук се случват качествените промени. Оценката от хората е в синхрон с визията ни – да сме зелени, интелигентни, устойчиви. Тя е признание за нашите усилия да работим заедно и да преминаваме през зелената и цифровата трансформация. С малки стъпки вървим в тази посока. Важно е да дадем изява на хората, за да предлагат решения, които да променят нашия живот. „Кмет на годината“ позволява добрите примери да са видими и да вдъхновяват.“, заяви по повод отличието кметът на община Габрово.

През 2016 година в четвъртото издание на надпреварата за най-успешните кметове в България Таня Христова беше отличена в категорията „Природа за бъдещите поколения“.

В конкурса „Кмет на годината“ жители на страната ни определят кои да бъдат победителите чрез онлайн гласуване. За 2021 година своя вот са дали 113 416 души.

Конкурсът се организира за девети пореден път от портала на българските общини Kmeta.bg. Стотици хиляди граждани дават оценка за работата на кметовете си, като така насърчават местните администрации да разработват повече проекти, инициативи и добри практики, да превръщат населените места в по-уютни, по-практични и по-привлекателни за живеене.

Таня Христова с награда „Зелена община“ в конкурса „Кмет на годината“ за мандат 2019-2023 г. „Узана поляна фест“ донесе на Габрово награда за туристическа индустрия