Община Габрово получи голямата награда на журито за 2020 г. в осмото издание на националния конкурс „Чети и пътувай“ (Read&Travel) на международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново. Конкурсът е част от програмата на изложението и се обявява всяка година в рамките на единствения специализиран форум за културен туризъм у нас.

Наградата е за „Най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2020 г.“ и е присъдена на Карнавал – Габрово – първият в света карнавал по време на изолация, онлайн версия на най-популярното събитие в Габрово в сферата на културния туризъм.

Над 90 000 души пред екраните на компютри, таблети, смартфони и по местното радио можеха да проследят на живо програмата на събитието. Вместо традиционното шествие, по габровските улици минаха само три карнавални платформи с три отделни маршрута, които заедно поставиха и рекорд за най-дълго трасе на карнавал в България – 33 км. Габровци и приятелите им от цял свят имаха възможност да наблюдават движението на платформите и да се включат с поздрави, снимки и видеа на хаштаг #Габрово2020 и #Gabrovo2020.

Таня Христова с награда „Зелена община“ в конкурса „Кмет на годината“ за мандат 2019-2023 г. Таня Христова с отличие „Зелена община“ в конкурса „Кмет на годината“ 2021