Община Габрово е отличена в седмото издание на Балканските награди за туристическа индустрия (Balkan Awards of Tourism Industry 2021), организирани от агенцията за публични комуникации „ВИП Комюникейшън“.

Наградата е в категория „Екотуризъм“ за събитието „Узана поляна фест“. То се проведе в края на юли 2021 г. и събра на голямата поляна в местността Узана над 10 000 участници и гости, обединени от зелените идеи.

На церемонията в столичния хотел „Маринела“ на 2 декември присъства заместник-кметът на Община Габрово с ресор „Образование, социални дейности, култура и туризъм“ Невена Минева, която получи статуетка и почетна грамота.

„Узана поляна фест“ впечатли журито с концепцията и организацията си, които бяха подчинени на природосъобразния начин на живот, хармонията с природата, разделното събиране на отпадъци, нулевия въглероден отпечатък, рециклирането, възобновяемите източници на енергия.

В различните категории бяха отличени още туристически дестинации и агенции, хотели, атракции и успешни практики в туризма от България, Албания, Северна Македония, Турция, Косово.

Таня Христова с награда „Зелена община“ в конкурса „Кмет на годината“ за мандат 2019-2023 г. Таня Христова с поредно отличие „Зелена община“ в конкурса „Кмет на годината“ 2022