О Б Я В А

Министерството на околната среда и водите съобщава, че съгласно разпоредбите на чл.12, ал.1 от Закона за биологичното разнообразие е изработен проект на заповед за обявяване на защитена зона за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна BG0000190 „Витата стена“.

Уведомяваме

всички физически и юридически лица, че

Защитената зона е разположена в землищата на с. Търхово, община Севлиево, област Габрово, с. Търхово, гр. Габрово, с. Гайтаните, с. Гледаци, с. Гръблевци, с. Дивеци, с. Драгановци, с. Думници, с. Живко, с. Здравковец, с. Златевци, с. Кози рог, с. Мрахори, с. Пецовци, с. Поповци, с. Прахали, с. Рязковци, с. Свинарски дол, с. Читаковци, с. Яворец община Габрово, област Габрово;

Пълният текст на проекта на заповед е публикуван на Интернет страницата на министерство на околната среда и водите - https://www.moew.government.bg/, тема „Природа“, подтема „Обществени обсъждания“ и е на разположение в административната сграда на Регионална инспекция по околната среда и водите Велико Търново (гр. Велико Търново, „Никола Габровски“ № 68).

В едномесечен срок заинтересованите лица могат да представят на министъра на околната среда и водите мотивирани писмени становища, възражения и предложения относно посочените в проекта на заповед режими.

Обявата на МОСВ е на разположение на заинтересованите лица всеки работен ден в Община Габрово, стая 701, ет. 7 от 8:15 до 17:00 часа, за периода от едномесечен срок.

Всички, които желаят да изразят мнения и становища, могат да го направят писмено в РИОСВ Велико Търново с адрес: гр. Велико Търново, ул. „Никола Габровски” № 68.

„Преустройство на съществуваща сграда „Комплекс за социални грижи“ в „Комплекс за социални услуги за възрастни“ в УПИ V – за здравни и социални дейности от кв. 107 по плана на гр. Габрово – II етап, I част, ПИ 14218.504.349 по КККР на Габрово“ Министерството на околната среда и водите съобщава, че съгласно разпоредбите на чл.12, ал.1 от Закона за биологичното разнообразие е изработен проект на заповед за обявяване на защитена зона за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна BG0001493 „Централен Балкан - буфер“.