"Габровските шеги - нов живот" - така се казва проектът, който „Бокс Вижън“ защити по Програма Култура на Община Габрово и с който получи съфинансиране в размер на  8 960 лева.

Проектът предвижда филмиране на габровски шеги, в които се крие духа на габровеца, неговата пестеливост, изобретателност и практичност. По този начин ще бъде даден нов живот на позабравените и поизбледнели с времето, а иначе толкова колоритни габровски анекдоти.  Като кратки клипчета, разпространени чрез социалните мрежи, шегите много бързо и ефектно ще напомнят за Габрово и неговите културни специфики.

Местната културна специфика и идентичност са част от европейската и световна култура и културно наследство. Чрез избраният новаторски подход екипът по проекта ще представи наследството и традициите на Габрово по начин, който е съвременен, атрактивен и въздействащ, утвърждавайки положителния образ на града и дълготраен интерес към неговите ценности.

Габровските шеги са в основата на цяла туристическа индустрия. Една от целите на проекта е с това новаторско представяне да се даде нова сила и тласък в маркетинга на туристическите продукти на града.

Съботните евъргрийни се завръщат “Островът на съкровищата v.1.0.“ в Габрово