„Малка Театрална Компания“ ООД спечели финансиране по Програма Култура, за да изпълни идейния си проект с любопитно заглавие  Островът на съкровищата v.1.0.

Общият размер на проекта възлиза на 30 222 лева, а предоставеното от възложителя съфинансиране е в размер на 13 990  лева.

Проектът предвижда създаването на иновативен куклено-театрален спектакъл по мотиви от едноименния роман на Р.Л. Стивънсън. Спектакълът ще е насочен главно към младата аудитория, което предопределя съвременния подход към материала и изразните средства. В неговата реализация ще участват специалисти от сферата на театъра, дигиталните изкуства, игровата индустрия и софтуерните технологии.

Основният визуален акцент на спектакъла ще е синтеза между традиционни куклено-театрални елементи и тези на смесената реалност, обогатяващи разказа и визуалното преживяване. За целта ще бъде създадено мобилно приложение, което ще се използва от зрителите по време на представлението, като чрез него, в реалната физическа среда ще бъдат добавяни виртуални елементи на смесената реалност. Спектакълът ще има две премиерни представления в Музей „Дом на хумора и сатирата“, което ще нареди Габрово сред първите градове в Европа с подобна театрална продукция в културния си афиш.

 

Партньори по проекта са: „Виарити“ ООД, Музей „Дом на хумора и сатирата“ и „Сандбокс“ ЕООД.

Съботните евъргрийни се завръщат През юни очаквайте «Четирите стихии» – Семейният фестивал