Трима експерти в областта на маркетинга, бизнеса, творческите индустрии и развитието на градска среда ще съветват участниците в хакатона (технологично състезание) „Промяна за „Шести участък“ в Габрово“.

Събитието стартира следващия вторник – 23 февруари, в онлайн платформата Zoom и ще продължи до 25 февруари 2021 г.

Организаторите – Община Габрово и „Студио Комплект“, се довериха на Галин Попов от Велико Търново, който се занимава с творчески индустрии, Делчо Делчев от София – архитект и преподавател, и Неви Коева от Варна – с опит в бизнес консултиране и стратегии.

Менторите ще работят с отборите в хакатона, за да ги подпомогнат в търсенето на най-добрите идеи за съживяване на икономическия, културния и туристическия потенциал на квартал „Шести участък“. Предложенията трябва да имат потенциал за реализация, да са насочени към съществуващия бизнес, както и да привличат нов чрез участието на креативните индустрии.

Ето и техните кратки визитки:

Галин ПОПОВ е движещата сила на знакови трансформации в културния живот на Велико Търново. През 2012 г. с французойката Виолет Берато създава пространството за култура и социални инициативи „ТАМ“, където организира фотографски изложби, кинофестивали, театрални постановки, литературни четения, музикални събития на артисти от страната и чужбина. В професионалния му актив са и музикалната програма на международния фестивал за дизайн и визуална култура „One DesigN Week“ 2014, логистиката по филма на Елица Петкова „Жалейка“, съорганизаторството на форума „Ден на културната иновация“, поредицата от творчески работилници „CoShare Culture“. Галин ще помага на участниците в хакатона с познания и опит в промяната на дадено място чрез творчество и култура.

Делчо ДЕЛЧЕВ е сред ярките трансформатори на градската среда. Архитект по образование и неуморим деец по сърце, той е сред основателите на известната група „Трансформатори“. Впоследствие се оттегля, за да се впусне в създаването на български клон на международната верига „SmartFabLab“ – понастоящем успешен инкубатор на смислени прототипи, някои от които изведени до масово производство. Той е добре запознат с даденостите на Габрово, а през 2013 г. е част от екипа, подготвил стратегията за развитие на културата в града. Делчо умело ще напътства участниците в хакатона с експертност по теми за архитектура, урбанизъм, наследство и намеса в градските пространства.

 

Неви КОЕВА е маркетинг експерт и онлайн предприемач. Помага на компаниите да увеличат продажбите си без да увеличават парите за реклама. Има 20 години опит в онлайн бизнеса и е лектор в събития. Консултирала е над 1 200 бизнеса и над 3 600 души в нейни обучения. Собственик и създател на софтуер за имейл маркетинг – „Aitiss-Email marketing“. Основател на „Онлайн бизнес академия“, където помага на собствениците да привличат клиенти онлайн и да изграждат прозрачна бизнес система, която да им осигури стабилни печалби и свободно време. Бизнес дама на годината за 2020 г. в област „Дигитализация в бизнеса“. Преподавател във ВУЗФ – София – магистратура „Онлайн бизнес“, и към „Адванс Академи“ по дисциплината „Бизнес стратегии и имейл маркетинг“. Неви ще съдейства на участниците в хакатона с практични съвети за успешен бизнес и печелившо представяне.

 

 

 

РИМ – Габрово с онлайн урок пред българчета в Испания
17 февруари 2021
Община Габрово обявява обществена поръчка за реконструкция и благоустрояване на ДГ „Дъга“ с. Яворец
17 февруари 2021