Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Община Габрово стартират специализирана рубрика за родители по проблеми, свързани с  употребата на психоактивни вещества от деца и младежи.

„За вас, родители – откровено и с вяра, че има начин“ слага началото на поредица от статии по темата, с идеята да се превърне в поле за импровизиран диалог между специалисти и родители.

В условията на извънредна епидемична обстановка, с ограничени възможности за личен контакт, онлайн пространството осигурява бърз и сигурен начин за връзка със специалистите от ОбСНВ и ПИЦ към Община Габрово.

Отчитайки важността на проблемите, свързани с употребата на психоактивни вещества от деца и младежи, специалистите с готовност ще отговорят на постъпилите въпроси, като всеки гражданин, обърнал се към тях, дори и да не е родител, ще получи персонален професионален отговор. А поставените въпроси и заявената нужда от знания и помощ ще определят темите на информационните материали, които ще бъдат публикувани в рубриката. Така индиректно и анонимно, споделяйки опита си, всеки ще бъде полезен не само на себе си, но и на други хора със сходни трудности.

„Само когато ни попитате, ние ще знаем от какво точно имате нужда. Само когато споделяме опит и знания, можем да си бъдем взаимно полезни.“ – казват специалистите от ОбСНВ и ПИЦ към Община Габрово.

Новата рубрика може да откриете тук.

Какви са темите на утрешното заседание на Общински съвет - Габрово
25 ноември 2020
НДЕФ ще финансира два електромобила
25 ноември 2020