Победителите в конкурсите на Община Габрово „<–ПОГЛЕДНИ–>“ и „Стъпвай смело“ получиха своите награди. Инициативите бяха посветени на Европейската седмица на мобилността, която се проведе от 16 до 22 септември 2020 г.

Участниците в онлайн фотоконкурса „<–ПОГЛЕДНИ–>“ трябваше да пресъздадат по оригинален начин снимката от албума „Abbey Road“ („Аби Роуд“) на рок групата „Бийтълс“. Финалистите бяха определени чрез гласуване във фейсбук страницата на Община Габрово до 23:59 часа на 27 септември 2020 г.

С 609 харесвания на първо място се класира снимката на Петромира Маркова и той пуделът Ати, направена на фона на изрисуваната подпорна стена при Източната градска улица.

  

На второ място с 443 лайка се наредиха Людмила Цветанова с Христо Стоянов на 4,5 г. и Цветелина Топалова с Иван Топалов на 3 г. Те саморъчно са разчертали с тебешири пешеходна пътека и са поставили указателна табела на наскоро асфалтираната габровска улица „Професор Моров“, като са я „преименували“ на „Abbey Road“.

  

Със 129 гласа третото място зае снимката на смесен екип ученици от Национална Априловска гимназия, ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, ПТГ „Д-р Никола Василиади“ и II ОУ „Неофит Рилски“. Александър, Васил, Радост и Яница с помощта на г-жа Мария Стоева – преподавател по математика, са избрали да прекосят пешеходна пътека на ул. „Свищовска“.

  

Пешеходното предизвикателство „Стъпвай смело“ отличи трима участници от Габрово, изминали най-много крачки в периода 16 – 22 септември. С постижение от 120 445 крачки на първо място се класира Димитър Русанов.

На второ място със 73 627 направени крачки застана София Димитрова.

Третото място в класацията е за Илияна Паскалева, която е навъртяла 17 285 крачки.

Община Габрово честити на финалистите и поздравява всички участници за интересните идеи и активността!

Училищна Телерик Академия приема за безплатните си ИТ обучения ученици в Габрово
1 октомври 2020
Да почистим пространството около Летния театър
2 октомври 2020