Община Габрово и Държавно горско стопанство - Габрово подписаха споразумение за сътрудничество за възстановяването на нарушените при добив на дървесина участъци по общинския път от чешма „Дядо Георги“ до хижа Хлебна.

Споразумението предвижда съвместно финансиране на неотложните ремонтни дейности по общинския път GAB 3083. През последните години въпросният участък системно се използва за стопанска дейност, основно свързана с добив на дървесина. Преминаването на тежки превози средства и механизация е довело до неговото компрометиране. Доказателство за критичното състояние на пътя са множеството сигнали и свидетелства от граждани.

В началото на август Община Габрово предизвика съвместна проверка в района на местността Узана в присъствието на представители на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“  и Държавно горско стопанство  - Габрово.

След проверката в Община Габрово беше проведена работна среща за мерките, които следва незабавно да бъдат предприети за възстановяване на проблемния пътен участък и беше поет ангажимент той да бъде възстановен и поддържан съвместно.

 

Уебинар по проект iPlace на тема "Споделени работни пространства" ще се състои онлайн на 29 септември
23 Септември 2020
Кметът на Габрово предлага на Общинския съвет да бъдат насочени средства за ремонт на ул. „Доспат“ и участъци от улица „Радост“
23 Септември 2020