Първият уеб семинар на проект iPlace ще се проведе на 29 септември 2020 г. като домакин на събитието ще бъде партньора по проекта град Heerlen и Brightlands Smart Services Campus. По време на инициативата ще се обсъдят ползите от споделените работни пространства и предизвикателствата пред тях след пандемията COVID-19.


Чрез по-ефективното споделяне на работни пространства възникват други възможности, като например позволяване на мениджъра на работното пространство да организира повече „дейности в общността“. Бизнесът в тези пространства си помага един на друг и така се изграждат продуктивни мрежи, които увеличат възможностите за намиране на нови клиенти.

Това беше печеливша формула преди пандемията COVID-19. Въпросът е как тези пространства продължават да бъдат успешни след това. Могат ли локалните бизнес мрежи да се поддържат „виртуално“ без връзка с физическото пространство? Какви промени правят мениджърите на работни пространства, за да се адаптират, или бизнес моделът на кооперативното пространство вече не работи?

Това е важна дискусия за проекта iPlace, мрежа от десет малки града от цяла Европа, съфинансирана от Програмата URBACT, с цел намиране на нови ниши за местно икономическо развитие, по-специално, за подпомагане на техните местни предприемачески екосистеми. Част от партньорския екип по проекта е и Община Габрово.

Програмата на уебинара, който ще се проведе на 29 септември 13h - 14h (CET), може да бъде намерена тук.

Този уебинар е онлайн събитие и заинтересованите лица трябва да се регистрират тук безплатно.

Честит Ден на Независимостта!
22 Септември 2020
Споразумение за възстановяване на общински път в местността Узана подписаха Община Габрово и Държавното горско стопанство
23 Септември 2020