Днес започва Европейската квалификация по хандбал за девойки до 17 години. В спортна зала „Орловец“ сили ще премерят отборите на България, Норвегия, Германия и Азербайджан. Четирите тима ще спорят за две места, даващи право на участие във финалите за Европейското първенство, които ще се проведат в Чехия през лятото.

Българският отбор е воден от Добрин Очков. Треньорският му екип подпомагат и още двама габровци – кинезитерапевтът Радина Димитрова и доктор Пламен Панов. Помощник-треньор е Галина Александрова от Шумен. В състава на националния отбор са пет възпитанички на ХК”Бъки” – капитанът на отбора Лидия Ковачева, Биляна Григорова, Стела Иванова, Деница Колева и Боговеста Йосифова. Последната е най-малката в състава – само на 14 години. Останалите момичета са от клубовете във Велико Търново, Свищов, Панагюрище, Шумен, Плевен и Хасково.

Кметът Николай Сираков прие капитаните на четирите отбора, както и международните съдии от Хърватия, Молдова и Гърция. Той им пожела да покажат целия си спортен хъс и желание за победа довечера в залата, а те на свой ред му подариха топка, с подписите на всеки един от тях.

Кмет, синдикати и работници в диалог за състоянието на Общински пътнически транспорт
24 март 2011
Конкурс за кратък филм за тийнейджъри от Нови Сонч и побратимените му градове
28 март 2011