Кметът Николай Сираков се срещна с журито на 20-тото Международно Биенале на хумора и сатирата. Изтъкнатите творци и специалисти, председателствани от проф. Георги Чапкънов, бяха в Габрово, за да селектират творбите в тазгодишното му изданиe. Биеналето се развива и доказателство за това е изключително голeмият интерес към него – получени са близо 2000 творби на 859 автори от 59 страни, отбелязаха членовете на журито. Повече от половината от участниците са млади хора, увеличава се броят на българските творци.

Тази година за пръв път в биеналето има тема за раздел „Карикатура“ – „Всички пътища водят към...“ Новата идея според Николай Сираков дава фокус на авторите, а по това, към какви образи и модели се ориентират, може да се съди за различни тенденции в обществото.

Най-хубавото е, че във време на криза има много награди, отбелязаха от журито. Сред 16-те отличия са тези на Община Габрово - Златен Езоп и Гаскар, на Министерството на културата, увеличена е паричната награда на Лайънс клъб Австрия.

В Етъра ще гонят лошотиите с лескова тояга и огън
23 март 2011
На добър час на Европейската квалификация по хандбал за девойки
25 март 2011