Как да открием своето призвание в живота ще ни разкрие софтуерният инженер Светлин Наков по време на финалното събитие на #GabrovoHackathon. Темата на неговата презентация, която ще започне в 13.00 часа на 12 септември 2020 г. в зала „Възраждане“ е „Следвай вдъхновението си!“.

Светлин Наков е вдъхновител на хиляди млади хора по пътя им към професията „софтуерен инженер“. Той има 20-годишен опит като ръководител на софтуерни и ИТ проекти, преподавател по информационни технологии, програмиране и разработка на софтуер, ИТ консултант, предприемач и разработчик на уеб, мобилни, настолни и сървърни приложения. Мечтата му е България да стане Силициевата долина на Европа.

Софтуерният инженер ще бъде и един от членовете на журито, което ще оценява 6-те отбора финалисти в #GabrovoHackathon по време на тяхното финално представяне. С разработените от участниците мобилни приложения, те ще се състезават за голямата награда от 10 000 лева, осигурена от Община Габрово и габровските фирми Сиентиа АД, Графиксофт ООД и Стемо ООД. Отборът, класиран на второ място в състезанието ще получи наградата на Андрей Новаков – посещение на Европейския парламент, а третият ще има възможност да се наслади на уикенд в Боженци, осигурен от МАИР „Боженци“. За останалите три отбора са подготвени комбинирани билети за посещение на туристически обекти в Габрово.

Отборите ще получат награди и от Innovation Starter – един от организаторите на събитието. На всеки от 6-те финалисти ще бъде връчен пропуск за международния форум за иновации Innovation Explorer 2021, който ще се проведе на 25.05.2021 г. в София, както и по една книга за иновации на световно известния футурист Герд Леонард с личен автограф на автора. А първите три отбора ще бъдат включени в акселераторската програма на Innovation Starter.

Представянето на отборите ще започне в 10 часа на 12 септември 2020 г., а имената на наградените ще станат известни в ранния следобед на същия ден. Пожелаваме успех на всички участници, които броени дни преди финала подготвят последните детайли по своите презентации.

Днес откриваме 44-то издание на Международния фестивал "Дни на камерната музика"
8 Септември 2020
Промяна на режима за водоснабдяване за Прахали, Поповци, Гледаци, Чавеи, Мрахори, Златевци, Милковци и др.
8 Септември 2020