Община Габрово ще представи българския опит в онлайн конференция под надслов „Малките и средни предприятия – подкрепа в епохата след Covid-19“. Срещата се организира от Европейската асоциация на агенциите за развитие EURADA (European Association of Development Agencies), базирана в Брюксел.

Лектори от Естония, Полша, България, Германия, Белгия, Франция и Испания ще представят информация за подкрепа на МСП, както и резултатите от направено сред 1 700 фирми проучване относно потребностите им, визията си за справяне с пандемията и научените уроци от нея.

„Много са неизвестните пред икономиката в резултат на пандемията от коронавируса, но междувременно подготовката за „новото нормално“ вече трябва да започне.“, подчертават организаторите. Според тях се очертават и някои бъдещи тенденции, като: диверсификация на веригите за доставки, ускоряване на дигитализацията на продуктите и услугите, намаляване на търсенето на определени услуги (например туристически). В момента политиките са фокусирани върху най-необходимите временни мерки за подкрепа, като субсидии за платежоспособност и поддържане на работните места.

През 2018 г. Община Габрово стана член на EURADA след дългогодишно партньорство в международни проекти по програмите „Интеррег Европа“ и „Хоризонт 2020“ (KNOW-HUB, ESSPO, OaSIS).

Онлайн конференцията ще се проведе на 29 юни 2020 г. от 13:00 до 15:00 часа (централноевропейско време).

Регистрацията е безплатна на: https://register.gotowebinar.com/register/8806505804486565648

„ТУРСКИ ДОКУМЕНТИ ЗА ИСТОРИЯТА НА МАКЕДОНИЯ” ДАРИ ДОЦ. Д-Р РУМЕН КОВАЧЕВ НА РБ „АПРИЛОВ - ПАЛАУЗОВ”
26 юни 2020
Община Габрово получи дарение от gorata.bg
26 юни 2020