Церемония по предаването на 8 нови екологични автобуса „Юйтун“ (Yutong), задвижвани на природен газ, ще се състои в Габрово на 11 юни 2020 г.

Представянето ще бъде от 11:00 часа на площад „Възраждане“ (пред Общинската администрация).

От името на доставчика – „Българска автомобилна индустрия“ ЕАД, представител на най-големия китайски производител на автобуси „Джънджоу Юйтун Бус“ (Zhengzhou Yutong Bus), търговският директор Тодор Стойков символично ще предаде ключовете.

Обновяването на автопарка на обществения градски транспорт се изпълнява чрез проект, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г.

Новите автобуси са 12-метрови, нископодови, с корпус от двойно галванизирана стомана, имат механична рампа и система за накланяне, което улеснява качването на трудноподвижни лица и майки с колички.

Стойността на един автобус е 474 000 лв., а общата сума по договора за доставка е 3 792 000 лв., който включва и гаранционно обслужване за 24 месеца или 100 хил. км.

Новите екологични автобуси в Габрово стават общо 11. Миналата година бяха придобити три чешки метанови автобуса, а през есента се очаква и доставката на последните по проекта три 12-метрови електробуса.

Събитието е отворено за медии, граждани и всички заинтересовани страни.

Каним всички да се запознаят отблизо с най-новата придобивка за градския транспорт на Габрово и да участват в демонстрационна обиколка!

Удължава се срокът за отчитане на средствата de minimis, предоставени на спортните клубове
5 юни 2020
Втора работна среща по проект IMPROVE: Икономическото развитие на Габрово
8 юни 2020