Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център обявяват Конкурс за фотоесе на тема „Рецепта за щастие“ и фотоконкурс на тема „Здраве на фокус“, с които ще се отбележи 26 юни - Международен ден за борба с наркоманиите и наркотрафика.

Инициативата цели да провокира децата и младежите да покажат, чрез фотографии, тяхната гледна точка за важните и ценни неща в живота.

В конкурса за фотоесе могат да се включат ученици от VIII  до XII клас, а във фотоконкурса -ученици от V до VII клас.

До участие в конкурса се допускат автори на фотографии от цялата страна.

Начало на конкурса 13 май 2020 г.

Край на конкурса 20 юни 2020 г. до 24.00 часа

Участниците ще бъдат оценявани от независимо пет членно жури в срок от 20 до 25 юни по следните критерии: 

  • Композиция – Начинът, по който всички визуални елементи в кадъра си взаимодействат, за да постигнат изразителност и да представят достатъчно силно и ясно идеята на автора.
  • Въздействие – Цялостното емоционално и визуално въздействие, което оказва творбата (съчетание от фотография и текст), чрез своя стил, креативност, замисъл и оригиналност.

Повече информация за регламента на конкурса може да прочетете тук.

Ако фотографията ви е хоби и представлява интерес за вас, в Eлектронния бюлетин № 4 на Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Община Габрово, можете да намерите любопитни факти и полезни съвети за участие в обявения конкурс. Електронен бюлетин № 4

Новият програмен период - планове, мнения и препоръки
13 май 2020
Нели Тодорова: „Патронажната грижа подобрява качеството на живот и социалното включване на възрастните и хората с увреждания“
13 май 2020