Министър Красен Кралев инспектира работата по подмяна на изкуствената тревна настилка на футболното игрище в комплекс „Христо Ботев“. Проектът, чието финансиране е 100% от министерството на младежта и спорта, трябва да приключи до края на месец май. В близките дни се очаква доставка на най – висок клас настилка, изкуствена трева, от Италия.

В процес на обсъждане е решение на правителството по отношение на спортните дейности. Първата стъпка е да започне подготовката на 200 състезатели, които се готвят за олимпиада и ще тренират в базите на министерството на спорта, при спазване на всички противоепидемични мерки. Като втора стъпка, поетапно ще бъдат връщани към нормално функциониране спортовете на открито, а след това и всички останали. „Това, засега са само очаквания, при положение, че след разхлабване на мерките не възникне нещо, което да провокира обратен ефект“, каза министър Кралев.

След завършване на обекта и ако обстановката позволява, в първата десетдневка на месец юни, Община Габрово има готовност да организира атрактивен спортен празник на терена за деца.