Фирма Медтех Суис ООД предостави на кмета на община Габрово дарение от 200 бр. маски за многократна употреба с клапан респиратор, които ще бъдат използвани от структурите на администрацията и общинските предприятия в ежедневната им работа по дезинфекция и обслужването на граждани на първа линия.

Компанията е базирана в Габрово и е специализирана в производството на медицински изделия за рехабилитация и спорт. От 14 март фирмата произвежда изцяло само маски за многократна употреба с клапан респиратор, като до момента са произведени и реализирани над 100 000 бр. основно в аптеки, болници, институции, структури на МВР и др. Към момента Медтех Суис работи в непрекъсваем режим на работа като дневния производствен капацитет възлиза на над 10 000 броя.

В края на месец май фирмата ще въведе в експлоатация робот, с който ще се произвеждат трислойни медицински маски от висок клас, като продукцията на минута ще бъде 150 бр.

Община Габрово изказва своите сърдечни благодарности към управителите на фирма Медтех Суис, Бисер Шарков и Милена Георгиева, за направения жест!

Повече снимки може да видите тук.