Най-големият кариерен форум в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2020 се превръща в иновативно виртуално събитие, съобщиха организаторите от JobTiger. Събитието трябваше да се проведе в осем български академични града, сред които и Габрово. Технически университет - Габрово очакваше студенти и работодатели на 1 април.

Съобразно мерките срещу разпространението на COVID-19 и разпоредбата за ограничения на масови мероприятия, събитието в първоначалния му вид няма да се състои. Вместо това екипът му предлага виртуална алтернатива

На 24, 25 и 26 март всеки, търсещ нова работа или стаж, може да участва във виртуална среща с желан от него работодател. Кандидатите ще могат да избират сред 150 водещи работодатели, опериращи във всички отрасли и предлагащи позиции за клоновете си в цялата страна.

Събитието ще се проведе от 11:00ч. до 17:00ч. онлайн на national.careerdays.bg

Участието в събитието е лесно и изисква само интернет връзка, устройство и бърза регистрация.

Целта на форума е да обедини усилия в откриване на нови възможности за професионална реализация на студенти, млади специалисти и търсещи работа, както и подпомагането на работодателите в набирането на стажанти и персонал. Участието на фирмите в онлайн форума доказва волята на бизнеса в продължението на нормалния темп на работа, но по нов и безопасен начин.

"Бизнесът не трябва да спира! Работата е необходимо да продължи, като използва виртуалните възможности и иновациите. През 2008 г. икономическата криза промени необратимо бизнеса и методите за работа на световно ниво, навлязоха отворени пространства и co-working услугите. През 2020 г. се сблъскваме с изпитание за медицината, икономиката и бизнеса и в същото време – откриваме нови възможности за развитие и утвърждаване на работата от вкъщи, участието онлайн и виртуалните формати на събития. „Национални ВИРТУАЛНИ дни на кариерата” 2020 вече са безопасно онлайн!", казват организаторите.