ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата, започва почистването на вътрешните им улици.

Продължава уширяването на основните улици и спирките на градския транспорт. Обработват се по-малките улици по високите части.

Няма населени места без електричество в община Габрово. Има смущения към отделни абонати, екипи на Енерго Про работят по отстраняването им. Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт се изпълняват.

Пътните настилки в областта са обработени, проходими при зимни условия. По усойните райони е възможно частично заледяване.

На прохода Шипка температурата е минус 9 градуса. Проходът е отворен.

Пътят към курортен комплекс Узана е проходим, снежната покривка там е около 80 см, температурата е минус 8 градуса.

Основните дейности, свързани с транспорт, водоснабдяване, топлоподаване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Във връзка с повишаването на дневните температури и интензивното топене на снежни маси и ледени висулки от покривите, Община Габрово призовава гражданите да бъдат внимателни при преминаване в близост до фасади на сгради.

Преди да паркират, водачите на автомобили да се уверят, че няма опасност от падане на ледени и снежни късове.

Община Габрово призовава гражданите при възможност да отстранят висулките от покривите на домовете и офисите си.

Второ денонощие аварийни екипи на Общината обхождат районите за снегопочистване
7 февруари 2020
Продължава почистването на града и вътрешни улици в селата /зимна обстановка към 17:30 часа/
8 февруари 2020